Aleris Hamlet Fertility Looking At Samples 1024x768 V2

Behandlingsforløbet

Vi er med dig hele vejen, og støtter dig undervejs.

En fertilitetsbehandling er skræddersyet til netop dine behov, og vores specialister følger dig tæt hele vejen, så du får et optimalt forløb, der giver dig de bedste chancer for at blive gravid. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der opstår spørgsmål under behandlingen.

ALERIS HAMLET INTERIOR V040

Hormonbehandlingen

For at øge chancerne for en vellykket fertilitetsbehandling, anvendes hormonbehandling altid i forbindelse med IVF / ICSI behandling, og i de fleste tilfælde også ved insemination.

Hormonbehandlingen fremmer follikelvæksten, så flere æg modnes samtidig i æggestokkene. Hormonbehandlingen tages som en indsprøjtning én gang om dagen i det antal dage, som du aftaler med fertilitetslægen. Du kan uden problemer give dig selv indsprøjtningen derhjemme. Vores sygeplejerske lærer dig, hvordan du skal gøre. Efter ca. 7 behandlingsdage kontrolleres æggenes størrelse og antal med ultralydsskanning, og hormondosis justeres ved behov.

Når der er 3 follikler med en diameter > 17 mm, planlægges ægudtagningen. Nogle gange er der behov for en ekstra ultralydsskanning et par dage senere, før ægudtagningen kan planlægges.

ALERIS HAMLET INTERIOR V036

Ægløsningssprøjten

Når æggene er klar, skal du tage en indsprøjtning med et ægløsningshormon, som færdigmodner æggene. Indsprøjtningen er meget vigtig og skal tages derhjemme på et helt fast klokkeslæt efter aftale med os.

Hvis du uheldigvis skulle glemme at tage ægløsningssprøjten, er det ikke muligt at få æg ud ved ægudtagningen, og denne cyklus må aflyses.

ALERIS HAMLET INTERIOR V063

Ægudtagningen

Ca. 36 timer efter ægløsningen kan de modne æg tages ud af æggestokkene. Selve ægudtagningen varer kun ca. 10 – 15 min, og du vil få smertestillende medicin undervejs, så det ikke opleves ubehageligt.

Ægudtagningen foregår ultralydsvejledt igennem skeden. Fertilitetslægen fører forsigtigt en tynd nål gennem toppen af skeden og ind i folliklerne. Disse ligger tæt som en vindrueklase, og derfor skal man oftest kun stikke 1 – 2 gange i hver side. Du er vågen og kan følge med på ultralydsskærmen, men du er formentlig lidt døsig/svimmel af den smertestillende medicin, som du har fået.

Efter ægudtagningen skal du hvile i fertilitetsklinikken i mindst en halv time. Når du føler dig klar, kan du tage hjem. Resten af dagen skal du forvente at være træt og have behov for at hvile. Du kan have lidt menstruationslignende smerter, og lidt blødning er også normalt.

ALERIS HAMLET INTERIOR V036

Befrugtning af æggene

De udtagne æg befrugtes samme dag i vores laboratorier enten med IVF eller ICSI metoden. Til det formål skal vi bruge en frisk sædprøve fra din partner eller fra en sæddonor. Vi overvåger nøje denne proces i laboratoriet og anbringer de befrugtede æg i et specielt varmeskab, hvor de udvikler sig videre. Hos Aleris-Hamlet Fertility anvender vi den nye EmbryoScope+ teknik til dyrkning af de befrugtede æg, idet det giver et optimalt dyrkningsmiljø for dine æg og dermed er med til at øge muligheden for at blive gravid.

AHF IMG

Ægoplægningen

Hvis befrugtningen er lykkes, og der er et egnet æg til oplægning, aftaler vi en dato for oplægningen med dig. Oplægning af æg i livmoderen er normalt uden smerter og tager kun få minutter. Vi lægger som oftest ét æg op. Det foregår som ved en almindelig gynækologisk undersøgelse, hvor lægen fører et tyndt kateter ind gennem livmoderhalskanalen og lægger ægget omgivet af en smule væske i livmoderen.

Er der egnede, befrugtede æg i overskud, kan de nedfryses til senere brug.

Læs mere om nedfrysning af befrugtede æg.

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os
Bredformat (2)

Prøv wawa app

wawas app er til dig i fertilitetsbehandling. Den guider dig gennem dit forløb og bevarer overblikket for dig, så du får ro i maven og bliver ekspert på din egen behandling.

Den husker dig på din medicin og dine aftaler og spørger ind til, hvordan du har det.