Nye regler for nedfrysning af æg

ALERIS_HAMLET_FET_INTERIOR_V053-1-e1568973129377-1024x768

Nye regler for nedfrysning af æg

Ny politisk aftale ophæver 5-års grænsen for nedfrysning af æg

Der er godt nyt til danskere i fertilitetsbehandling. En ny politisk aftale gør det muligt fremover at opbevare kvinders befrugtede og ubefrugtede æg frem til, kvinden fylder 46 år.

ALERIS HAMLET INTERIOR V020

I en pressemeddelelse fra 18. oktober meddeler Sundheds- og Ældreministeriet, at alle Folketingets partier er blevet enige om at den nuværende grænse på fem år for nedfrysning af æg i forbindelse med fertilitetsbehandling og sygdom ophæves.

Det betyder, at kvinders æg fremover vil kunne opbevares nedfrosset, indtil kvinden fylder 46 år, hvis de er taget ud i forbindelse med fertilitetsbehandling eller sygdom.

Ifølge den nuværende lovgivning må befrugtede og ubefrugtede æg opbevares i op til fem år, hvorefter æggene skal destrueres.

Baggrunden er, at partierne ikke ønsker, at kvinder og par skal gennemgå en unødvendig og krævende proces med hormonstimulation og ægudtagning, hvis der allerede eksisterer nedfrosne æg, der kan benyttes i forsøget på at opnå graviditet.

“For vores patienter er det en stor fordel, at de kan opbevare æggene, indtil de fylder 46 år. Det gælder både de kvinder, som er under fertilitetsbehandling, og de som vil have social freezing, hvor man tager ubefrugtede æg ud og fryser dem ned, indtil kvinden ønsker at blive gravid”, siger Negjyp Sopa

Læs pressemeddelelse her

Læs mere om vores fertilitetsbehandlinger

Læs mere om nedfrysning af befrugtede æg

ALERIS HAMLET INTERIOR V080 2 E1581343114356 Aspect Ratio 4x3

Lad os ringe dig op

Indtast venligst navn og telefonnummer, så ringer vi dig op.

Tak! Vi ringer dig op snarest muligt!

Der skete en fejl, prøv venligst igen senere.