Little Boy Walks Through The Puddles In The Spring After The Rain

PCOS / PCO og fertilitetsproblemer

Vi hjælper naturen på vej

Hvis PCOS/PCO er årsagen til din ufrivillige barnløshed, er der brug for professionel behandling. Kontakt os og få en tid til en samtale hos vores specialister, som kan vejlede dig omkring den optimale fertilitetsbehandling for dig.

Baby Hands Holding A Teddy Bear.

Hvad er PCO/PCOS?

PCO/PCOS er den mest udbredte hormonelle forstyrrelse hos kvinder i den fødedygtige alder, og det giver ofte problemer med fertiliteten. Derfor er der ikke grund til at vente længe med at søge hjælp til at blive gravid.

Hvad er PCO?

PCO (PolyCystiske Ovarier) betyder, at kvinden har mange små ægblærer i æggestokkene, som alle udvikler sig lidt, men ikke nok til, at der modnes én dominant ægblære (follikel), som kan give ægløsning. Derfor bliver kvinden ikke gravid.

Hvad er PCOS?

PCOS (PolyCystisk Ovarie Syndrom) er en hormonforstyrrelse. Sygdommen medfører en ubalance i hormonsystemet, hvor forholdet mellem de kønshormoner, der styrer hhv. ægmodning (FSH hormonet) og ægløsningen (LH hormonet) ændres, så der er for lidt af FSH hormonet og for meget af LH hormonet. Derved stimuleres æggestokken ikke nok til at udvikle én dominant ægblære (follikel), ægløsning udebliver, og kvinden kan ikke blive gravid. Den forhøjede LH værdi betyder også, at det mandlige kønshormon er for højt, hvilket kan give uønsket hårvækst hos nogle.

Læs mere om kvindens menstruationscyklus

Kid Playing Hopscotch On Playground Outdoors

Tegn på PCOS er

  • Forhøjet mængde mandligt kønshormon
  • Uregelmæssig menstruation / ingen ægløsning
  • Cyster på æggestokkene
  • Overvægt
  • Tendens til øget hårvækst fx skægvækst i ansigtet og/eller øget behåring på kroppen
  • Tendens til uren hud (acne)
ALERIS HAMLET INTERIOR V065

Hormonundersøgelse

Hvis der er mistanke om PCO / PCOS, vil du på din 2. cyklusdag få foretaget en hormonanalyse, hvor hormonværdier såsom FSH, LH og Androgenstatus måles. Derudover skannes dine ægblærer.

Øg dine chancer for graviditet med den rette behandling

Lider du af PCOS / PCO, er det en god idé at kontakte vores specialister med henblik på planlægning af fertilitetsbehandling.

Hvis du har problemer med overvægt, kan vores diætister hjælpe dig med at optimere din kost og derved øge chancerne for graviditet i forbindelse med fertilitetsbehandling.

Læs mere om vores diætister

Gode chancer for graviditet

Vores fertilitetslæge Marie Louise Wissing har forsket en del i PCOS, hvor hun bl.a. har undersøgt, hvorledes PCOS påvirker ægkvaliteten ved IVF/ICSI behandling, og resultaterne er opløftende. PCOS patienter lige så gode chancer for at opnå graviditet ved IVF/ICSI-behandling som kvinder uden PCOS. Læs mere her

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os